Møte om global helse og fremtidens helseforskning

Møte om global helse og fremtidens helseforskning

Kan fri deling av forskningsdata gi bedre global helse? Bioteknologinemnda inviterer til åpent møte i Tromsø 23. oktober.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Påmelding nedenfor for enkel matservering etter arrangementene.

Må nye medisiner nødvendigvis være dyre og patenterte? Kan vi se for oss en annen type medisinforskning, basert på tanken om at fem tusen hoder tenker bedre enn fem? Hvorfor forskes det ikke mer på sykdommer som malaria og tuberkulose, som tar livet av millioner i fattige land? Dette er noen av spørsmålene Bioteknologinemnda ønsker å sette på dagsorden når vi inviterer den indiske professoren og entreprenøren Samir Brahmachari til å holde foredraget Open Source Drug Discovery as an Innovative Model for Affordable Healthcare for All i Oslo, Trondheim og Tromsø 21.–23. oktober.

Brahmachari er sjefsmentor for det India-baserte prosjektet Open Source Drug Discovery (OSDD), som har som ambisjon å utvikle bedre og billigere medisiner mot sykdommer som særlig rammer fattige land. OSDD er et åpent, internasjonalt forskningssamarbeid hvor alle som ønsker, kan bidra til forskningen gjennom en internettportal. Medisinene OSDD utvikler, skal selges rimelig som generiske produkter. OSDD har allerede oppnådd imponerende forskningsresultater, og har publisert i internasjonale topptidsskrifter.

I foredragene sine skal Brahmachari fortelle om en ny måte å drive medisinsk forskning på, og om visjonen om gode og rimelige helsetjenester for hele verdens befolkning. Målgruppen er alle som er interessert i global helse, innovativ forskning eller nord/sør-spørsmål.

Tromsø, onsdag 23. oktober

Universitetet i Tromsø, Store auditorium, Helsemedisinsk fakultet, 23. oktober kl. 14:15–15:45
Arrangører: Bioteknologinemnda og Institutt for medisinsk biologi.
Samarbeidspartnere: GenØk, Norinnova, Biotech North, Marbank, Barents Biocentre og Helix.
Møtet er gratis og åpent for alle. Påmelding her: http://www.bion.no/2013/09/apne-moter-om-global-helse-og-fremtidens-helseforskning/